Madeleine Landley

Den perfekta resekompisen

För en månad sedan var jag ute och reste en hel del. Först flög jag till Italien och sedan flög jag ner till Grebbestad. Det hela mynnade ut i sex flygresor tätt inpå varandra. Jag gillar att jobba på datorn när flyger eller åker tåg. Under korta flygresor är det dock inte mycket jobb som hinns med eftersom det nästan bara är upp och sedan ner igen innan man ens får ta fram datorn. Under start och landning brukar jag istället bläddra i någon flygplanstidning för att fördriva tiden.

Ljudböcker och e-böcker offline

Inför dessa två resor hade jag skaffat ett BookBeat-konto och installerat deras app på min telefon med några ljudböcker i. Just innan jag tvingades sätta telefonen i flight mode hann jag ladda ner en bok som jag kunde lyssna på offline under flygresan. Lotta Lundgren fick bli min resekompis.

Min plan var ju som sagt att jobba, men den här boken var så himla bra att jag inte fick något jobb gjort alls… jag ville bara lyssna på min bok! Och vad skönt det är när någon läser för den sen då.

Bästa ljudboken om mat

Bästa ljudboken om matLotta är en person jag fick upp ögonen för genom den snygga kokboken ”Om jag var din hemmafru”. Jag och sambon har förstås också följ alla avsnitt av Historieätarna där hon och Erik Haag gnabbas och lär en allt man behöver veta om vår svenska matkultur. Då jag är matskribent är det kanske inte så konstigt att jag valde en bok om mat – mat finns ständigt i mitt huvud. Jag blev också nyfiken på vad som finns i andras huvuden kring ämnet – och förstås hur man gör en bok om mat – i ljudform. Blir det intressant?

Svaret är absolut ja – det blir riktigt bra. Efter bra några minuter fann jag mig själv skrattandes åt de roliga anekdoterna är Lotta reder ut hur man ska tänka kring matlagningen och varför man inte ska ta det på så stort allvar. Alla kan misslyckas med matlagningen och alla har faktiskt inte intresset. I slutet av varje kapitel lagar Lotta något och berättar hur man gör. Det är rätt gemytligt att höra hur det skramlar lite från grejerna i köket och hur pannan fräser.

Varför ska man skaffa ett BookBeat-konto?

Att lyssna på en ljudbok är väldigt smidigt när man inte orkar läsa själv, för att inte tala om skönt och avslappnande. Det är ett perfekt sätt att ta till sig nya kunskaper eller att bara få drömma sig bort ett litet tag – något jag gärna gör exempelvis på stranden för att slippa ligga och hålla en bok över huvudet och på så vis undvika en snygg bokbränna mitt över fejset. På planet var det skönt att kunna sålla bort allt prat, brus och barnskrik.

BookBeat Prova BookBeat gratis i en månad

Vill du också prova BookBeat kan du använda rabattkoden LANDLEYSKOK som ger dig en månads gratis användning (ordinarie pris 169 kronor per månad).

BookBeat har ett stort utbud av både ljudböcker och e-böcker som enkelt laddas ner till i telefonen eller läsplattan med tillhörande app. Jag har en iPhone, men det går precis lika bra med andra enheter. Eftersom böckerna kan laddas ner kan man lyssna eller läsa offline, exempelvis när man är utomlands eller har begränsad åtkomst till data. Under perioden kan man läsa eller lyssna på obegränsat antal böcker. Observera att man ej kan föra över e-böckerna till Kindle eller liknande läsplattor.

Rabattkoden går att använda fram till den 30 september. Erbjudandet gäller endast nya användare av BookBeat som inte tidigare provat tjänsten. En personlig erbjudandekod registreras i samband med att kontot skapas vilket gör att det är inte möjligt att använda koden till ett redan aktivt konto. BookBeat har ingen bindningstid och kontot kan avslutas när man vill.

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med BookBeat.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.