Nu kan ni förbeställa kokboken från Landleys kök

Nu kan ni förbeställa kokboken från Landleys kök

Vet ni vad jag har gjort denna höst och vinter? Jag har skrivit en kokbok! Jag minns det som igår när jag startade min blogg för 10 år sedan. Då var att skriva en kokbok något som stod högst upp på listan. Alltefter åren gick blev kokboksskriverierna mindre aktuella och jag valde istället att lägga min energi på bloggen. Jag skissade visserligen på några förslag, men jag kom liksom aldrig riktigt till skott. Sedan helt plötsligt förra året, hörde flera bokförlag av sig och undrade om jag ville ge ut en kokbok. Jag valde att gå på bokförlaget Semic som har gett ut flera av mina favoritböcker. Nu 10 år senare sitter jag alltså här och har skrivit min första bok.

Limiterat tillfälle! Nu kan du förbeställa ett signerat exemplar av kokboken från Landleys kök.

Något jag är extra stolt över med denna kokbok är att jag fotat allt själv. Omslaget och några bilder på mig inuti boken har också den välkände fotografen Magnus Skoglöf tagit. Magnus har fotat till flera kokböcker och tidningar så att han ville ställa upp och fota även till min bok var roligt.

Att skriva en kokbok innebar mer jobb än jag hade tänkt mig. Eller jag kanske ska säga annorlunda jobb. Man anar inte hur många korrvändor en bok faktiskt behöver gå på och hur mycket text man ändå behöver skriva för att förklara om recepten och om boken. Det svåra tycker jag var att vara kort och koncis i några få meningar. Jag gillar ju att brodera ut det hela och prata om mina recept som jag gör här i bloggen.

Kokboken från Landleys kök

Madeleine Landley
Foto: Magnus Skoglöf

Varför blev det då en bok om grytor? Ja, säg det tillfälle då en gryta inte passar? Oavsett säsong är en gryta den perfekta vardagsmaten när man vill laga något enkelt och mättande. Addera festliga tillbehör och vips har du god bjudmat till finmiddagen, eller smidig buffémat att ställa fram till många. Grytor är lite av ett ess i rockärmen – det passar alltid. Kategorin med recept på grytor här i bloggen är dessutom omåttligt populär och ligger alltid och konkurrerar med ICA och Köket.se i googles sökresultat. För egen del är grytor något jag ofta lagar – framför allt på vardagar när jag vill laga mycket och enkel mat till flera dagar.

I den här boken har jag samlat massor av härliga recept på enkla vardagsgrytor, festliga långkok och heta chiligrytor. Recepten är tydligt indelade efter säsong och huvudråvara så här finns något för alla smaker. Vad sägs om gräddig jägargryta, mustig falukorvsgryta, lyxig hummergryta, vegetarisk höstgryta eller rustik kycklingpanna? En av mina favoriter som du inte får missa är denna falukorvsgryta med krossade tomater och ananas.

En bok om grytor

I boken Grytor – lättlagat till vardag och helg, bjuder jag på ett gäng goda gryt-recept med kött, vego, fågel, fisk samt goda tillbehör. Nu kan ni förbeställa kokboken från Landleys kök! Boken släpps den 1 september 2020 och nu kan du exklusivt förhandsboka ett signerat exemplar här via bloggen!

Här kan du förbeställa ett signerat exemplar av kokboken från Landleys kök!

Boken från Landleys kök: Grytor – lättlagat till vardag och helg insida

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.