Madeleine Landley Cosori Airfryer

Recept för airfryer

I en airfryer kan man laga allt ifrån frasig potatis och panerad fisk till kyckling, köttfärslimpa och falafel. Resultatet blir som ett mellanting av ugnslagat och friterat. Det blir alltså frasigare än i ugn men inte fullt så frasigt som i en fritös. Ett plus är att man slipper hålla på och joxa med olja som man både kan bränna sig på, som måste hällas av och som får hela huset att lukta friterat.

Ett annat plus är att man kan hålla elpriset nere genom att tillaga mat i en airfryer istället för i den vanliga ugnen. En airfryer är mindre storleksmässigt, mer energisnål och kräver inte uppvärmning som en ugn. Den lagar också snabbare. Det är bara att sätta in det som ska tillagas och starta. Dessutom är utrymmet i airfryern mindre vilket betyder att en massa onödigt utrymme som i en ugn inte måste värmas.

Läs mer

5
Airfryer 15 15

Energismart att laga mat i en airfryer

Den som även vill hålla nere priset när det kommer till själva tillagningen kan undvika att använda ugnen. Själva uppvärmningen ev ugnen är det som brukar dra mest. En vanlig ugn ligger på runt 2000 watt och en varmluftsugn på runt 3000–3500 watt. Airfryern jag har ligger på cirka 1700 watt.

Våga vego

Här hittar du tips för hela veckan