Spara diskmedel - slipp kladdSpara diskmedel - slipp kladd

Sluta lösa

En blomspruta ståendes vid diskborstarna? Ibland undrar våra gäster hur den har hamnat där. Blomsprutan i köket är en tradition som jag har tagit med mig ifrån mitt föräldrahem. Vi hade alltid en ståendes vid diskstället – likaså nu. Vid det här laget blir jag förvånad när folk säger ”oj, vad smart”.

Spara diskmedel – slipp kladd

Jaha, så var gör då den där blomsprutan? I blomsprutan häller man cirka en matsked diskmedel, resten vatten – sedan skakar man om så det blandar sig. Nu är det bara att spruta något sprut på det som ska diskas och sedan svabba av med diskborsten. Man slipper kladd med diskmedelsflaskan och behöver inte slösa på diskmedlet. Jag flyttade hemifrån för tio år, sedan dess har jag köpt två flaskor diskmedel – totalt…!

Råkar man snubbla över en riktigt snygg blomspruta kan man alltid köpa en extra och ha som gå-bort-present. Folk brukar först bli förvånade, men efter någon vecka ska du se att de är jättenöjda. Alltså ett bra tips både när det kommer till miljö, bekvämlighet och i presentsyfte.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.