Aubergine

Så förvarar man zucchini, pumpa och aubergine

När jag jobbade som frukt- och grönsansvarig lärde jag mig ett bra knep för hur man skulle förvara pumpaväxter. Dvs zucchini och pumpa, men även aubergine (som tillhör släktet potatisväxter). Vi fick faktiskt inte ens paketera dessa grönsaker på något annat sätt när de såldes i butik, så nu tänkte jag att jag skulle dela med mig av detta fiffiga knep.

Längre hållbarhet

När växten skärs av från plantan blir det en del av stjälken kvar – det är stjälken som är hemligheten. Huruvida detta är sant eller ej har jag funderat över många gånger, men enligt påståenden ”andas” dessa växter genom stjälken.

Ja, huruvuda en växt ”andas” kan snillen spekulera, men hur som helst håller de sig fräscha längre när stjälken inte paketeras in eftersom hela paketet inte blir lufttätt. Alltså, rulla in zucchinin, auberginen eller pumpan i platsfolie och låt stjälken sticka ut utanför. Du kommer garanterat att få en grönsak som håller sig fräsch längre.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.