Hemma hos oss har vi ett knep för att både frysa in och tina köttfärsen snabbare. När vi handlar köper vi alltid något extra kilo köttfärs som vi fryser in. På så vis har man alltid köttfärs hemma när man vill laga något och behöver inte börja med att springa till affären. Vi köper alltid svensk köttfärs eftersom exempelvis svenskt kött innehåller mindre antibiotika. Läs mer här om varför man ska välja svenskt kött.
Modernt husmorsknep
Hur ofta kommer man inte på i sista sekund att man ska laga något – och måste börja med den tidsödande processen att tina i micron eller ett vattenbad. Ofta blir det ojämnt tinat där vissa delar blir kokta och mitten fortfarande är fryst.
Bästa knepet för att frysa in och förvara köttfärs
Med det här knepet sparar man en hel massa tid. Dessutom är det lättare att förvara köttfärsen tack vare att de blir stapelbara – en tjock klump har en tendens att glida omkring.
Gör så här:
1. Fördela ut lagom mycket köttfärs i varje påse. Väg det gärna och skriv vikt och datum på påsen.
2. Lägg påsen på en plan yta och platta till köttfärsen så att den blir jämntjockt och fyller ut hela påsen. Stäng påsen med en påsklämma.
3. Lägg in köttfärsen plant i frysen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Hej,
Som tillägg till detta tips vill jag addera mitt eget, Vacka det!
Då blir du av med det mesta av syret som hinner ge köttet en oxiderad yta som blir brun och tråkig.
Samt att det håller lite längre i frysen. Speciellt om man har större mängd färs efter man har tagit hem ett större stycke kött..
Jag är sådan som köper stora köttbitar på butik med bra pris och maler ner den i min egen önskade storlek på färsen..
Speciellt eftersom jag gillar grovmalen färs till raguer med mera..
Hej Björn.
Jag har en vac-maskin men ändå glömmer jag att använda den annat än till när man ska sous vida – superbra tips! Tackar för det.
Mvh
Madeleine