KöttfärsknepetHemma hos oss har vi ett knep för att både frysa in och tina köttfärsen snabbare. När vi handlar köper vi alltid något extra kilo köttfärs som vi fryser in. På så vis har man alltid köttfärs hemma när man vill laga något och behöver inte börja med att springa till affären. Vi köper alltid svensk köttfärs eftersom exempelvis svenskt kött innehåller mindre antibiotika. Läs mer här om varför man ska välja svenskt kött.

Modernt husmorsknep

Hur ofta kommer man inte på i sista sekund att man ska laga något – och måste börja med den tidsödande processen att tina i micron eller ett vattenbad. Ofta blir det ojämnt tinat där vissa delar blir kokta och mitten fortfarande är fryst.

Bästa knepet för att frysa in och förvara köttfärs

Med det här knepet sparar man en hel massa tid. Dessutom är det lättare att förvara köttfärsen tack vare att de blir stapelbara – en tjock klump har en tendens att glida omkring.

Gör så här:

Köttfärsknepet

1. Fördela ut lagom mycket köttfärs i varje påse. Väg det gärna och skriv vikt och datum på påsen.

2. Lägg påsen på en plan yta och platta till köttfärsen så att den blir jämntjockt och fyller ut hela påsen. Stäng påsen med en påsklämma.

3. Lägg in köttfärsen plant i frysen.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.