Mogen avocado

Hur man får en avocado att mogna?

Vem har inte råkat ut för stenhårda avocados? Man kanske ska göra en guacamole dagen efter, och ja, färdig guacamole smakar varken gott eller innehåller särskilt mycket avocado (om man börjar läsa på innehållsförteckningen…). Men lugn, det finns ett sätt att råda bot på även den mest stenhårda avocadon. Tag en vanlig fruktpåse och lägg avokadon i den. I påsen stoppar du även i ett äpple eller två – färgen på äpplet spelar ingen roll. Även päron går bra att använda liksom tomater. Låt påsen ligga i 1–2 dagar. Inuti påsen bildas nu ett litet microklimat som avokadon mognar i. Vanligt är att det bildas kondens på insidan av påsen – detta är ett bra tecken.

Mogna mango och papaya

Har du riktigt bråttom kan du även lägga hela påsen på ett ljummet element, då går det ännu fortare! Det här knepet funkar även bra på mango och papaya. Med tanke på att bananer blir prickiga i raketfart om de ligger intill ett äpple eller en tomat kan vi konstatera att det funkar även på denna frukt. Likaså ska man då tänka på att inte lägga bananer eller avokados intill äpplen eller tomater om de är perfekt mogna och man inte vill att de ska fortsätta att bli ännu mjukare.

Vill du läsa mer om avokado?

Spana in den här stora specialen med tips, recept och allt du behöver veta om avocado. Vill du hellre laga något finns här massor av recept med avokado.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.