Mogen avocado

Vem har inte råkat ut för stenhårda avocados? Man ska göra en guacamole dagen efter, och ja, färdig guacamole smakar varken gott eller innehåller Vem har inte råkat ut för stenhårda avocados? Man ska göra en guacamole dagen efter, och ja, färdig guacamole smakar varken gott eller innehåller särskilt mycket avocado (om man börjar läsa på innehållsförteckningen…). Men lugn, det finns ett sätt att råda bot på även den mest stenhårda avocadon.

Hur man får en avocado att mogna

Tag en vanlig fruktpåse och lägg avocadon i den. I påsen stoppar du även i ett äpple eller två – färg på frukten spelar ingen roll. Även päron går bra att använda. Låt påsen ligga 1-2 dagar. Inuti påsen bildas nu ett litet microklimat som avocadon mognar i. Vanligt är att det bildas kondens på insidan av påsen – detta är ett bra tecken.

Mogna Mango och Papaya

Har du riktigt bråttom kan du även lägga hela påsen på ett ljummet element, då går det ännu fortare! Det här knepet funkar även bra på mango och papaya. För den som har märkt att bananer blir prickiga i raketfart om de ligger intill ett äpple, så kan vi konstatera att det funkar även på bananer.

Vill du läsa mer om avokado?

Spana in den här stora specialen med tips, recept och allt du behöver veta om avocado. Vill du hellre laga något finns här massor av recept med avokado.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.