Plockpinnar

Gör egna pinnar till plocket

När jag var i Frankrike i höstas kom jag att tänka på hur mycket snygga plock-pinnar de hade till sin mat. Ja, just då var det buffé som bjöds och i maten satt små träpinnar som var tio gånger snyggare än gamla hederliga tandpetare. Här i Sverige är det svårt att få tag i några kul. Buttericks har förstås alla möjliga med flaggor och döskallar, men vill man ha stiligare får man tyvärr leta.

Gör det själv och pyssel

Dock är det inte särskilt svårt att göra snygga plockpinnar själv. Allt man behöver är träpinnar – både tandpetare och grillspett går bra. Utöver det kan man använda olika band som man knyter, olika pärlor som man trycker på högst upp eller olika pappersbitar som man klipper på olika vis. Till påsk kan man köra med fjädrar och till jul kan man till exempel använda en snutt julgransglitter. Ska man ha gäster kan man fästa små namnlappar så att alla får sin egen pinne att plocka med. Bara fantasin sätter gränser.

Roligt material att dekorera med kan man bland annat hitta på Panduro Hobby. Där finns allt från glitter, pärlor, band och andra små figurer. Tandpetare och grillpinnar hittar man förstås i en vanlig livsmedelsbutik. Så, sätt igång och pyssla – det är både kul för hela familjen och kommer att få folk att undra var de tjusiga pinnarna är köpta.

PlockpinnarPlockpinnarPlockpinnar

PlockpinnarPlockpinnar


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.