Så får du godast smak på vitlöken

Enkelt knep till vitlöken

Jag är uppväxt med en vitlöksälskande mamma och tycker att doften av vitlök är jättegott. För mig är det barndomsminnen. Å andra sidan gillar min mamma riktigt stark vitlökssmak medan jag själv tycker att det blir för ettrigt. Något jag verkligen inte gillar är att vakna dagen efter och fortfarande smaka vitlök i munnen. Tycker du som jag? Prova då detta tips som ger godast smak på vitlöken.

Mild och rund smak

Det finns dock ett enkelt sätt att få vitlöken att bli riktigt, riktigt god. Det här knepet är inte minsta svårt eller konstigt. Det handlar helt enkelt bara om att hetta upp vitlöken. När man gör detta får man en rund och fin smak helt utan ettrig stickighet.

Visst kan man steka på vitlöken, men då får man extra disk i form av stekpanna och stekspade. Det här sättet går fortare och det blir bara en skål att diska. Testa till kalla såser, vinägretter eller dressingar. Det blir kanongott.

» Goda recept med vitlök finns här

Gör så här för godast smak på vitlöken:

1. Pressa vitlöken med en vitlökspress.

2. Ha ner den pressade vitlöken i en skål tillsammans med lite smör.

3. Ställ in skålen i microvågsugnen och kör max 30 sekunder. Färdigt! Blanda med exempelvis creme fraiche eller majonnäs.

Tips på recept att prova vitlöksknepet till:


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.