Massor av goda recept med sparris

Ibland är det jättedyrt med sparris och ibland kan man hitta till fyndpris. När det väl är det sistnämnda brukar jag alltid köpa ett knippe, man vet ju aldrig… Sparris tycker jag är en riktigt härlig vårlyx. Det är smaskigt att linda in i exempelvis bacon, gott att lägga på grillen eller bara ångkoka lätt. Man kan göra goda röror eller ha ner i pasta. Vad man än hittar på blir det alltid gott. Vet du inte vad du ska göra med din sparris? Här hittar du massor av inspirerande sparrisrecept.

Bästa tricket för att få sparris att hålla längre

Ett problem med sparris kan vara att de blir mjuka och skrynkliga om de inte förvaras rätt och om de får ligga länge innan tillagning. Hur kul är det då att servera en gammal trött och sladdrig sparris? Självklart finns det en lösning även på detta i-landsproblem.

Så får du sparris att hålla längre

1. Skär bort en bit av foten på sparrisen så att de får en ny snittyta – precis som på snittblommor.

2. Häll upp kallt vatten i ett glas eller liknande. Ställ ner sparrisarna och förvara dem sedan i kylen, ståendes i glaset.

SparrisSparris


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.