Smart knep när man ska riva äpple

Riv äpple och spara fingrarna

Här om dagen fick min sambo uppdraget att riva äpple till en glaze. Eftersom han vet att jag är som en general i köket frågade han förstås snällt hur jag ville ha det. Efter att ha förklarat hur han skulle göra märkte jag på hans reaktion att det var ett sätt som han inte kände till. Det fick mig att fundera på hur många andra som inte vet hur enkelt det är att riva äpple på detta vis. So, here it goes;

Smart knep när man ska riva äpple

1. Skär äpplet i två halvor.

2. Skär ur kärnhuset med en liten kniv. Detta behövs inte om du ska riva på de små hålen på rivjärnet.

3. Håll äppelhalvan i handflatan och riv sedan med snittytan mot rivjärnet. När äpplet är nedrivet har du bara kvar skalet i handen som en skyddande sköld.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.