Bästa kökstermometern

I går var jag ute en sväng och handlade husgeråd. Det blev både diverse pajformar, tallrikar och annat smått och gott. En sak som gjorde mig extra glad var nog ändå att jag snubblade efter precis en sådan mattermometer som jag har letat efter. För inte så länge sedan letade jag runt på nätet efter en liten och smidig, och framför allt, en digital termometer att snabbt kunna kolla temperaturer med – både när man bakar eller fixar en stek.

Efter lite runtsurfande hittade jag en bloggpost om exakt en sån jag vill ha. Tyvärr var inlägget rätt gammalt och dessutom hade en tidigare läsare frågat var den var ifrån utan att ha fått svar. Bilden var också så dålig att det inte riktigt gick att se vad det var för märke. Efter mer letande gav jag till slut upp.

Till kött och bakning

Till igår – då jag var inne på Cervera och snubblade över precis den termometern. Och i snyggare färg till och med! Alltså ska jag vara mer hjälpsam och informera om att den här stiliga termometern kommer ifrån Cervera och kostar 250:-. Märket är Sunartis. Den är perfekt till vare sig du vill kolla tempen på degvätskan eller göra en snabb koll på bröd eller kött. När man gör en stek kan det visserligen vara bättre att använda en termometer som är inkopplad med sladd och alarm, men om man grillar eller steker kött och är osäker på tjocklek och tider så är den toppen!

» Alla innertemperaturer du behöver till kött, fisk och fågel hittar du här.

Nu är jag förstås lika nyfiken på vad mina kära läsare använder för termometer. Är du nöjd eller använder du inte ens termometer? Berätta gärna.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.