Earth’s Essence Pinotage (72307)

Ett vin utan svavel

Earth’s Essence Pinotage (72307) är ett annorlunda och nytänkande vin där man använt rooibosträ istället för svavel. Svavel tillsätts i vin för att det inte ska oxidera eller få ättiksliknande toner. Det är sedan länge känt att den Sydafrikanska Rooibos-busken har en starkt antioxidativ effekt. I detta vin har man alltså skippat svavlet och gett vinet antioxidanter genom att lagra det på trä från Rooibos.

Earth’s Essence är inte något smaksatt vin. Dock tillför Rooibos en viss arom, precis som den ek man lagrar vin på. I detta vin ersätter man kemiska tillsatser med en helt naturlig produkt, utan att påverka vinets stabilitet.

Earth’s Essence Pinotage (72307)

Vinet har en lädrig doft med inslag av mörka bär. Det påminner faktiskt lite om en primitivo i stilen. Vinet är kryddigt och aningen syltigt med smak av nejlikor, kanel, pistage samt röda och svarta vinbär. Stilen är medelfyllig med smak av körsbärssylt.

Earth’s Essence Pinotage (72307) finns i Systembolagets beställningssortiment.
Fruktighet: 4 Strävhet: 3 Fyllighet: 3

Ursprung: Western Cape, Sydafrika
Typ av vin: Rött, kryddigt och mustigt
Alkoholhalt: 14%
Pris: 119:- (06-2015)
Artikelnummer: 72307
Druvor: Pinotage
Betyg: Betyg 44/5
Earth’s Essence Pinotage (72307)
45
15
Madeleine Landley

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Earth’s Essence Pinotage (72307) är ett rött vin där man använt sig av rooibos istället för svavel. Läs mer och hitta passande recept.