Robertson Pinot Noir (75260)

Rekommenderat vin från Sydafrika

När det kommer till Sydafrika är druvan pinot noir lite av en raritet. Den må vara den vanligast förekommande druvan i franska Bourgogne och används även flitigt inom svalare områden av Nya Zeeland. Men, när det kommer till Sydafrika får druvan pinot noir istället växa varmare vilket ger ett mer fruktdrivet vin med härligt bäriga toner.

Robertson Pinot Noir (75260)

Robertson Pinot Noir är ett perfekt sommarvin då det är mjukt och fräscht med en lättare karaktär. Här förekommer inga ekfatstoner då vinet lagras på stålfat. I smakerna bjuds man bland annat på läcker smörkola, solvarma jordgubbar och läderbälte. Vinet har också en rökig nyans som är helt oslagbar och som gör det alldeles utmärkt till grillat, ljust kött.

Vinet görs på 100 procent pinot noir och skiljer sig tack vare det varmare klimatet från andra viner av samma druva. Den är lätt att tycka om och även lätt att matcha till många maträtter.

Det här en personlig favorit som jag gärna plockar fram till rätter med fläskkött eller kyckling. Mat som har en touch av rökighet, antingen från grillen, röken eller via essens blir kanon till.

Ursprung: Sydafrika
Typ av vin: Rött vin, kryddigt och mustigt
Alkoholhalt: 13%
Pris: 79:- ( 2015)
Artikelnummer: 75260
Druvor: Pinot noir
Betyg: Betyg 55/5

Om Robertson Winery

Robertson Winery är ett av världens mest välkända varumärken inom vinvärlden. På Systembolaget har funnits sedan 1997 och har idag man en stor familj av omtyckta viner. Robertsons vineri och vinodlingar ligger i staden med samma namn, mitt i den bördiga regionen nära Kapstaden i Sydafrika.

Robertson Pinot Noir (75260)
55
15
Madeleine Landley

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Robertson Pinot Noir (75260) är ett rött vin från Sydafrika, gjort på druvan pinot noir. Här finns tips på recept till vinet.