Willie’s Choklad

Utanför fönstret är det alldeles vitt och det tycks helt enkelt inte vilja sluta snöa. Det är snart jul, vare sig man vill inse det eller inte. December innebär för många inbjudningar till glöggpartyn och diverse adventsfiranden – vad passar då inte bättre en en riktigt smaskig gå-bort-present? Jag är svag för en riktigt god chokladbit, men då jag ser dessa läckra förpackningarna skriker designern i mig av lycka.

Min klasskompis från gymnasiet slagit sig in i chokladbranschen och jag blev glatt överraskad när hon berättade om dessa godingar. Via hennes företag Adoro hittar du bland annat spännande olivoljor, konfektyr – och förstås choklad. Det är också den här chokladen – i sann Willy Wonka-anda, som dagens tips och erbjudande handlar om.

Willie’s CacaoWillies Cacao

Bakom Willie’s Cacao står Willie Harcourt-Cooze. Vid en resa till Venezuela bestämde sig för att göra något åt den passion han har för choklad och köpte kort därefter en hacienda i Cloud Forest med tillhörande kakao-plantage. En chokladfabrik byggdes i Devon, i södra England, och till den letades det reda på gamla antika chokladmaskiner.

Willie ville ha traditionella maskiner då de kunde framställa chokladen på ett sätt som nya inte längre gjorde. De gamla är mindre och långsammare, men det är också hemligheten bakom kvalitén och den goda smaken.

Det var en varm chokladdryck som blev den första kreationen av den fina chokladen, och vid hans efterföljande resor samlade han på sig inspiration till de olika smakerna som nu växt fram. Idag har Willie rest över Venezuela tre gånger och letar hela tiden efter nya spännande kakaobönor.

Choklad med julsmaker

Hazelnut Raisins påminner inte helt oväntat om klassikern; frukt och mandel. Med de hela, rostade hasselnötterna känns den här som ren lyx då chokladsmaken är rik och russinen ger perfekt sötma och syrlighet. Kakaobönan som använts kommer från Peru och kakaohalten ligger på 70%.

Ginger Lime, där ingefära är en typisk julsmak, är uppfiskande och spännande i smaken. Vid första smakbiten blir man förvånad. Vid andra vill man bara ha mer. Bönan kommer från Sierra Leone och kakaohalten är 70%.

Luscious Orange är min absoluta favorit. Bitar av apelsin samsas med fin mörk choklad och ger en riktig julkänsla. Den här bönan kommer från Cuba och har en mjuk honungston som går hand i hand med apelsinen. Den här har en kakaohalt på 65%.

20% på hela ditt köp

Är du sugen på att prova dessa smaker – och förstås en massa annat gott? I detta specialerbjudande, som passar perfekt i gå bort-present, såväl som till glöggpartyt eller julafton, får du 20% rabatt på hela ditt köp hos Adoro. Ange koden Landleyskok i kassan så dras det av.
Erbjudandet gäller till och med den 14 december.

Willie’s Choklad

Willie’s Choklad

Willie’s Choklad


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.