Parmesanpanerade pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajjo

Enkel mingelmat

Är det inte trevligt att bjuda in vännerna på lite mingel emellanåt? Själv tycker jag det är himla trevligt när melodifestivalen kommer igång så man kan bjuda på lite god mat och ett par skratt framför tv:n. Det behöver inte vara superpretto utan räcker med lite smarriga tilltugg – gärna såna man kan förbereda innan.

Det roligaste med melodifestivalen är trots allt att man kan sitta hemma i tv-soffan, skratta och kommentera (allt är ju dessvärre inte top notch). Dessutom tittar jag på mello för showen. Någon schlagertjej har jag aldrig varit…

Panerade pilgrimsmusslor med parmesan

Dessa lättlagade och färgglada parmesanpanerade pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajjo är härliga att bjuda på. Jag måste bekänna att jag inte äter pilgrimsmusslor allt för ofta. När jag väl köper det är det så gott – och det är inte heller faktiskt särskilt dyrt. Skal att lägga upp i brukar kunna köpas i manuella fiskdisken. Har man inga skal går det förstås lika bra med fina skålar eller fat.

Servera gärna pilgrimsmusslorna med en tandpetare så gästerna kan plocka som de vill. Den gudomligt goda ärt- och wasabimajjon är lätt att svänga ihop – gärna i förväg. Pilgrimsmusslorna bör man dock servera precis när de är nystekta. Alt du behöver är pilgrimsmusslor eller kammusslor, riven parmesanost, ströbröd, salt och peppar samt ägg. Servera gärna plockmaten med andra goda smårätter.

» Här hittar du fler lättlagade mingelrecept

Parmesanpanerade pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajjo Parmesanpanerade pilgrimsmusslor med ärt- och wasabimajjo

7-8 stycken

Panerade pilgrimsmusslor med parmesan:

7-8 pilgrimsmusslor/kammusslor
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl ströbröd
salt, peppar
1 ägg

Ärt- och wasabimajjo:

1 dl frysta gröna ärtor
0,5 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
1 tsk citronsaft
salt, peppar

1. Tina ärtorna i varmt vatten. Ha ner ärtor och majonnäs i en skål och mixa med en mixerstav. Rör i wasabipasta och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

2. Tina pilgrimsmusslorna. Riv parmesanost och blanda i en skål med ströbröd, salt och peppar. Vispa upp ägget i en annan skål.

3. Vänd pilgrimsmusslorna i ägget och lägg sedan över dem i skålen med parmesanost och ströbröd och vänd runt.

4. Hetta upp en panna med smör och stek musslorna så de får fin yta – cirka 30 sekunder per sida. Ös med smöret under stekningen. Servera gärna pilgrimsmusslorna i musselskal. Klicka på ärt- och wasabimajjon och dekorera gärna med en dillkvist.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.