Kalvgryta med färska fikon och persikor

Enkel gryta med kalv

En mustig gryta kan väl aldrig sitta fel så här på höstkanten? Varför inte svänga ihop en enkel variant som sköter sig helt själv. Jag lagar mörkt- och viltkött i en Crock Pot, det blir jättemört. Dessutom slipper man oroa sig för att det ska bränna fast eller behöva ösas. Den här härliga grytan på kalv har söta och heta inslag och blir kanon med ett glas rött till. Jag använde för övrigt samma vin i grytan som att dricka till maten. Vilket vin det var hittar du längst ner i receptet.

Ett glas till Crock Poten, ett glas till mig...Fräscha, färska fikon.Kalvgryta med färska fikon och persikor

Riktig husman

Jag hade i två rökta habanero med kärnor och allt – det blev i hetaste laget. I receptet här är det en svagare variant med endast en habanero. Gillar du het mat är det bara att ha i så mycket som du själv gillar. Ett gott tips till, oavsett om det är hett eller milt, är dessa underbara Dinkelmuffins med keso och soltorkade tomater.

» Här hittar du fler goda grytor

Kalvgryta med färska fikon och persikor

För: 8 personer
Tid: 6-7 timmar
Temperatur | Crock Pot: ➀

Kalvgryta med färska fikon och persikor

5 dl rött vin
4 dl vatten
1 rökt habanero (chipotle)
3 vitlöksklyftor
1,5 kg benfri kalvstek
1 gul lök
3 stänger stjälkelleri
1 röd paprika
10 st champinjoner
2 stora persikor
4 morötter
4 färska fikon
salt, peppar

2 dl lätt creme fraiche
1 kruka koriander

1. Ha ner rödvin, vatten samt hackad habanero och vitlök i slökokaren.

2. Ansa mjukt, segt fett från kalvsteken och tärna upp. Hacka lök, selleri, paprika, champinjoner och persikor.

3. Skiva morötter och fikon. Ha ner allt i slökokaren och krydda. VÄnd runt allt och lägg på locket. Kör på högsta värmen ca 5 timmar.

4. Servera med en klick creme fraiche, hackad koriander och kesomuffins med soltorkade tomater.

Rekommenderat vin till: Cappello di Prete (nr 2727) 79:-


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.