Krämig pasta med kyckling, småtomater och zucchini

Enkel och god pasta med kyckling

Rätt som det är, när man bara ska svänga ihop något enkelt, så blir de några av de allra godaste recepten till. Detta recept, som vi internt kallar för Johans superpasta, men som här i bloggen kort och gott får heta krämig pasta med kyckling, småtomater och zucchini, blev till när vi skulle köra lite kylskåpsrensning.

Vi var sugna på pasta och passade på att ta tillvara på små babyplommontomater, en trött zuccini, några rynkiga citroner och en bit pecorino som sett bättre dagar. Det hela kompletterades med kyckling ifrån frysen. I kylen hade vi en crème fraiche som passerat bäst före någon månad tidigare – men som bekant håller de normalfeta varianterna av både grädde och crème fraiche hur långe som helst – som oöppnade minst en månad. Så blev denna härliga och goda pasta till.

Vi kan inte leva utan grön chili…

Man kan så klart ta vilken pastasort man är sugen på, men denna gång ville vi ha tagliatelle. Det hela toppades med lite färska örter ifrån krukorna i fönstret – och vår absoluta favorit, grön chili. Grön chili har vi nu nästan på allt vi lagar. Är det inte lite lustigt hur man helt och håller kan snöa in på vissa saker. Förut var det srirachassås och innan dess var sambal oelek. Nu är det som sagt de färska, gröna chilifrukterna vi snöat in oss på. Dessa skivar eller hackar vi och strösslar på allt ifrån fredagens tacos till denna goda pasta.

» Här hittar du fler goda pastarecept

Krämig pasta med kyckling, småtomater och zucchini

Krämig pasta med kyckling, småtomater och zucchini

För: 4 personer

4 kycklingbröstfiléer
olja
salt, peppar, grillkrydda

200g skalad zucchini
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
8 bitar soltorkade tomater i olja
1 dl skivade gröna oliver med pimento
200g babyplommontomater
5 dl crème fraiche
1–2 dl vatten
1/2 citron (zest + citronsaft)
1 dl riven pecorino

500g tagliatelle
2 msk hackad färsk persilja
2 msk hackad färsk gräslök
1-2 gröna chilifrukter

  • Stek kycklingfiléerna i olja med salt, peppar och grillkrydda. Lyft ur kycklingen ur stekpannan och låt den svalna lite. Skär den sedan i riktigt tunna skivor på längden, så det blir lite som pulled chicken.
  • Skala, skiva och tärna zucchinin till centimeterstora kuber. Finhacka gul lök och vitlök. Finstrimla de soltorkade tomaterna och skiva oliverna. Halvera babyplommontomaterna. Lägg allt i separata skålar.
  • Stek zucchini och gul lök i en skvätt olivolja tills zucchinin får en fin gyllene yta. Salta och peppra. Ha ner hackad vitlök och stek tillsammans med zucchini och lök i ett par minuter.
  • Rör i crème fraiche och späd med vatten till önskad tjocklek. Koka upp och låt det puttra en stund. Ha i soltorkade tomater och oliver.
  • Zesta i skal från en halv citron och pressa i 1 msk citronsaft. Rör i riven pecorino. Blanda allt och låt det puttra ihop ett par minuter.
  • Tillsätt kycklingen och plommontomaterna. Smaka av med salt och peppar. Ha eventuellt i mer zest/citron om det behövs mer syra.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Garnera med finhackad persilja och gräslök samt skivad grön chili

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.