Tunnbrödsrullar med rostbiff, potatissallad och syltlök

Enkel mat till höstlov och sportlov

Nu mina vänner tänkte jag bjuda på ett recept som funnits i min familj sedan långt tillbaka. Nämligen dessa tunnbrödsrullar med rostbiff, potatissallad och syltlök. Jag vet egentligen inte vem av mina föräldrar som började med det, men alltid när vi var i träningslokalen eller på utflykt var det dessa goda tunnbrödsrullar som fick följa med.

De här tunnbrödsrullarna är verkligen enkla att göra. Originalet innehåller potatissallad, rostbiff och syltlök som sveps in i rektangulära tunnbröd. Gissningsvis är det min mamma som adderat salladen – hon gillar sallad – och den rostade löken har lagts till av mig. Den rostade löken är alltså sån som ofta används på grillkorv. Jag gillar den extra texturen den adderar till rullarna och brukar ofta strö över några nypor.

Tunnbrödsrullar med rostbiff, potatissallad och syltlök

Tunnbrödsrullar till picknick eller buffé

På fotot har jag lagt upp tunnbrödsrullarna lite snyggare, och så här kan man så klart göra om man ska äta dem hemma. När man ska ta med dem ut är det bättre att rulla dem tightare och svepa in dem i plastfolie. Då ser det ut som på bilderna ovan. Hur mycket potatissallad som går åt beror således på hur mycket man lägger i rullarna.

Nu för tiden har vi en ofta en diskussion i min familj om dessa tunnbrödsrullar. Min pappa brukar bara lägga i fem syltlökar per rulle medan jag och min mamma vill ha fler – gärna runt 10 stycken. Oavsett om man vill ha få eller många så är syltlökarna något som verkligen lyfter rullarna, så missa inte dem! Man kan också mala över lite svartpeppar på potatissalladen innan man rullar ihop rullarna om man vill ha lite extra smak.

Och du, självklart kan man skära de färdiga tunnbrödsrullarna i flera bitar på cirka 2 cm och servera dem som små aptitretare på ett mingel. Vill man göra dem extra tjusiga lägger man dem med snittsidan uppåt, klickar på lite extra potatissallad och dekorerar men en syltlök på toppen och kanske lite klippt persilja.

» Här hittar du fler recept på goda wraps

Tunnbrödsrullar med rostbiff, potatissallad och syltlök

Tunnbrödsrullar med rostbiff, potatissallad och syltlök

8 stycken

8 tunnbröd
8 salladsblad
240g skivad rostbiff
800g potatissallad
1 burk inlagda syltlökar (ca 8 st per rulle)
1 dl rostad lök

  • Lägg ut tunnbröden. Lägg sallad och rostbiff på bröden.
  • Klicka på potatissallad och fördela ut salladslökar. Strö över lite rostad lök och rulla ihop rullarna.
  • Svep in dem i plastfolie om du ska ta med dem eller servera senare.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.