Linas matkasse för två

Varför ska man ha en matkasse?

Ja, det är en sak jag också frågade mig förut. För egen del gillar jag att strosa runt i butik för att välja och vraka bland det jag är sugen på. Jag inspireras av att gå i butik och tycker inte alls att det så är jobbigt som vissa kan vidhålla.

Däremot finns det som sagt många som tycker det, och det var då jag än en gång kom att tänka på att vi alla är olika. Det är också just här en matkasse kommer in i bilden och faktiskt är riktigt bra, det vill säga när man har ont om tid, har slut på inspiration och inte orkar trängas med resten av befolkningen i matbutiken. Jag har därför testat Linas matkasse för två.

Linas matkasse för två

Mustig tomat- och kycklinggrytaLinas matkasse för två är en mindre matkasse för mindre hushåll på två personer. Kassen levereras på söndagar eller måndagar mellan klockan 17-22. Dagen innan den levereras får man ett påminnelse-sms vilket var väldigt bra. Jag hade nämligen hunnit glömma att den skulle komma varje gång.

Matkassen kan även kompletteras med extra frukt, nötter eller både och. Med följer recept och inspiration till de olika rätterna, samt en rekommendation om vilka råvaror som bör lagas först i veckan beroende på hållbarhet.

Ha ett basutbud hemma

Matkassen innehåller som sagt fyra middagar för två personer. Dock upplevde jag att mängden var minimalt tilltagen, framför allt i ett hushåll där båda tränar. Varje gång fick jag komplettera med annat – bland annat som när vi skulle laga korv och det bara fanns två korvar. Vi äter alltid två korvar var.

Jag som heller inte äter pasta, ris eller potatis fick komplettera med linser, bönor och mer grönsaker. Dock har man ju alltid sådant hemma och ett basutbud med råvaror rekommenderas även via Linas webbplats.

En enklare vardag

Linas matkasse för tvåOm jag skulle rekommendera den här kassen till någon är det till singlar som bor ensamma. Det är lagom mycket mat och blir över till matlådor. Det är smidigt och inspirerande eftersom det heller inte är kul att laga mat till bara en person.

Man slipper trängas i butik och kan bara sätta igång och laga. det man vill spara längre fryser man bara in. Jag upplevde att grönsakerna höll ganska kort tid, men det är snarare en positiv sak eftersom många av varorna är ekologiska.

Och betyget?

Summa summarum är i alla fall att jag är nöjd med tjänsten, tyckte det var smidigt, och om jag inte saknade mitt strosande i butik skulle jag absolut komplettera mina matinköp med en matkasse emellanåt.

Rabattkod Linas Matkasse

Just nu kan du som läsare i Landleys kök prova Linas Matkasse för rabatterat pris. Ange koden BLOGG i kassan så får du rabatt på din kasse + en enxtra fruktkasse utan extra kostnad. Med rabatten betalar du 299:- för de mindre matkassarna och 499:- för de stora kassarna. Koden gäller tills vidare.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.