Crepes med kyckling och ost

Crepes är verkligen en underskattat maträtt. Det enkelt att göra och går att variera på en mängd olika sätt. Det är bara att välja olika fyllningar och anpassa efter säsong och råvaror.

God mat som passar på våren

De här crepesen passar perfekt till påsk. Pannkakorna är gjorda på rågmjöl vilket ger en lite rustikare och matigare känsla. Till crepesen kan man servera en god sallad bestående av machésallad, söt-syrliga äpplen och krämig avocado. Fyllningen till dessa crepes gör man enkelt i förväg, därefter fyller man bara pannkakorna och gör dem klart i ugn. Så smidigt och så gott.

Kycklingfyllda rågcrepes med avocado- och äppelsallad

För: 4 personer
Temperatur: 225°

Kycklingfyllda rågcrepes med avocado- och äppelsallad

Rågpannkakor:
3 ägg
5 dl mjölk
2,5 dl rågmjöl
salt, peppar

Fyllning:
300g kycklingfilé
1/2 röd paprika
10 cm purjolök
1 dl riven ost
2 ägg
1,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, curry

Sallad:
70g machésallad
1 avocado
1 rött äpple

1. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ned rågmjölet och en nypa socker och en lite större nypa salt. Vispa ihop till en smet, stek till pannkakor och låt sedan svalna lite.

2. Stek kycklingfiléerna med valfria kryddor i lite smör. Låt kycklingen svalna och finstrimla sedan. Hacka paprikan och skiva upp purjolöken. Rör ihop med kycklingen och riven ost samt ägg, creme fraiche och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och curry. Fördela ut röran i en rand i mitten av varje pannkaka och rulla sedan ihop.

3. Rada upp crepesen i en ugnsfast form. Ställ in i 225° i ca 15 minuter. Servera med en sallad på tärnat äpple och avocado, samt machésallad och äppelciervinäger.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.