Coast Ridge Cabernet Sauvignon Merlot

Favoritvinet just nu

Har veckan varit hård och krävande? Mycket jobb och lite njuta av det fina i livet? Då är det kanske dags att lyxa till sig med en god middag och ett passande vin? Dagens vin kommer från det stora landet i väst, nämligen USA. Vi har testat: Coast Ridge Cabernet Sauvignon Merlot. Det här är en riktig prisvärd rackare som alla involverade i provningen sprang och köpte fler flaskor av efteråt. Blir du nyfiken? Jamen läs vidare då för att kolla vad vi tycker.

Vinet:

Coast Ridge Cabernet Sauvignon Merlot (nr 6289)
Pris: 79:-
Årgång: 2010
Druva: 70% cabernet sauvignon, 30% merlot
Ursprungsland: Kalifornien, USA

Detta lagade vi till: Surf n Turf

Jag hade faktiskt satt mig själv i klistret denna gång eftersom vi skulle ha gäster med utlovad middag och dryckesprovning. Dessvärre var jag var bortrest.

Som tur var räddade sambon det hela med att svänga ihop en kanongod middag – fylld av fräscha smaker.

Då middagen innehöll både sälta från skaldjur och kött – samt fett, sötma, syrlighet och hetta – kan man verkligen se vilken bredd vinet har. Det klarar sig bra till mycket bra.

Vill du också prova?
Här hittar du receptet på Surf n Turf.

Så här tyckte vi om Coast Ridge:

WomanWomanManMan
5455
Totalt 19/20

Vi börjar med doften som sitter kvar i näsan när man sniffat på det. Marsipan, arrak (som dammsugare) och körsbär är framträdande dofter. Man kan även känna syltighet och kryddighet.

Och smaken? En rund och god smak av tobak och sylt inleder smakkurvan och lämnar sedan plats för en härlig lädrighet. Till ananas- och räkspetten blir det kanon. Till köttet med hickorysås – bra.

Man blir som en mysfarbror när man sitter och sippar på det här vinet. Det är bra både med och utan mat. En av testarna saknade lite mer syltighet. Tokigt prisvärt! Och som en av testarna uttryckte det ”Det här måste jag köpa en låda av”.

Har du testat det eller kommer du att göra det? Berätta gärna vad du tycker.

Så här gör vi:

En specialkomponerad middag för vinet lagas upp. Vinet hälls upp och luftas, sedan smakas det av både före och till maten för att bedöma hur det förändras. Smaker och karaktär diskuteras och antecknas, sedan får varje person ge ett slutligt samlingsbetyg på en skala från 1 till 5.

1 = Dåligt 2 = Dugligt 3 = Bra 4 = Mycket bra 5 = Utmärkt

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.