Perfekt till grillen
Grillsäsongen är igång och då måste man så klart grilla en smarrig burgare. Denna burgare med chili- och vitlöksmajjo är en enkel och god burgare att svänga ihop till middagen. Jag gillar att köra ungefär samma grund på burgarna och sedan variera det hela med olika såser, majonnäser och dressingar.
Denna gång blev det en supersmarrig chili- och vitlöksmajjo. Denna gör jag genom att först pressa vitlöken i en liten skål och köra i mikron tillsammans med en klick smör. Då får den en rund och mindre ettrig smak. Sedan blandar jag vitlöken med majonnäs och hackad chili. Gillar man hetta tar man mycket chili och gillar man mindre tar man också lite mindre chili. Sen som vill gör så klart sin egen majonnäs, men jag som är av den bekvämare sorten använder ofta färdig köpemajonnäs.
Förbered gärna ingredienserna
Vill man göra allt lite enklare kan man förbereda denna rätt. Gör burgarbiffarna och majjon och förvara dem i kylen. Även lök, sallad och och tomat kan man skiva och hacka och lägga i kylen. Sedan är det bara att plocka fram ingredienserna, grilla biffarna och njuta av dessa goda burgare.
» Här hittar du fler recept på olika burgare

Burgare med chili- och vitlöksmajjo
Hamburgare:
2 msk ströbröd
1 ägg
1 msk olivolja
1 msk bbq-sås (ex sweet baby rays)
salt, svartpeppar
500g nötfärs
Chili- och vitlöksmajjo:
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 tsk smör
1,5 dl majonnäs
salt
Tillbehör:
1/2 gul lök
1 tomat
4 salladsblad
skivad saltgurka
- Pressa vitlöken och lägg i en skål. Finhacka chilifrukten och blanda med vitlöken. Lägg en smörklick överst och kör allt i mikron på full effekt i 30–40 sekunder. Rör ihop med majonnäs och smaka av med salt. Ställ majjon svalt fram till servering.
- Rör ihop ströbröd, ägg, olivolja, bbq-sås, salt och peppar i en skål med en gaffel. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda den sedan med färsen. Forma till fyra biffar. Grilla eller stek biffarna tills de är genomlagade.
- Hacka gul lök, skiva tomat och strimla sallad. Klicka på majonnäsen på bröden och lägg på sallad. Lägg på den nygrillade biffen, en skiva tomat och strö över lök och lägg på locket.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.