Köttfärswraps med ost och råkostsallad

Enkelt recept på sportlovsmat

Wraps är perfekt att ta med sig ut till skidbacke, pulkabacken eller när man bara är ute och aktiverar sig. De passar naturligtvis inte bara på vintern utan också till sommarpicknicken då man vill ha något enkelt med sig. Enkelt är verkligen ledordet för dessa köttfärswraps med ost och råkostsallad. De är så enkla att göra att det nästan är löjligt.

Allt man behöver är sex ingredienser och lite kryddor. Sean behöver man också en stekpanna att laga allt i samt bakplåtspapper och snöre eller aluminiumfolie att paketera wrapsen i. I dessa wraps har jag en typ av inlagd råkostsallad som kallas för pustasallad. Det smidiga med denna sallad är att den håller länge i skafferiet. Den är också god med sitt sötsura inslag och enkel att använda eftersom alla grönsakerna redan är strimlade. Pustasallad är en traditionell grönsaksinläggning som innehåller selleri, paprika, morot, gurka och lök. Innehåller kan naturligtvis variera lite beroende på vilken tillverkare som gjort pustasalladen. En del har exempelvis vitkål i den.

Mat som kan ätas utomhus

Pustasalladen samsas i dessa wraps med köttfärs, lök och kryddor. Sedan paketerar man allt med sallad i orientaliska bröd, så kallade Libabröd. Jag wrappar mina bröd i bakplåtspapper och knyter med två snören. Sedan delar jag rullen mitt itu så det blir två. Smidigt, enkelt, gott och perfekt att ta med när man vill äta något utomhus.

» Här hittar du fler recept på utflyktsmat att ta med

Köttfärswraps med ost och råkostsallad

Köttfärswraps med ost och råkostsallad

För: 4 personer (2 halvor var)

1/2 gul lök
500g nötfärs
0,5 tsk vitlökspulver
2 krm rökt paprikapulver
0,5 tsk torkad oregano
salt, peppar
1 burk pustasallad (à 350g)
1,5 dl riven ost
4 libabröd (orientaliska bröd)
romansallad

Övrigt:

bakplåtspapper, snöre

  • Skala och hacka löken. Smält smör i en stekpanna och ha ner löken. Låt den mjukna och ha sedan i köttfärsen. Pudra över vitlökspulver, rökt paprikapulver och smula över torkad oregano. Salta och peppra.
  • När färsen börjar bli genomlagad, slå av vätskan från pustasalladen och ha ner salladen i pannan. Stek ytterligare en minut och blanda sedan i osten. Ställ pannan åt sidan.
  • Lägg ut libabröden och placera salladsbladen i mitten. Skeda på köttfärsröran i en sträng på mitten ovanpå salladen. Vik in ändarna och rulla ihop bröden. Rulla in bröden i bakplåtspapper och knyt två snören runt varje rulle. Dela brödrullarna, inklusive bakplåtspappret med en kniv.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.