Skinkröra med pepparrot och smörstekt grönkål på rött knäckebröd

Juliga snittar med rött knäckebröd

Vad passar bättre till julen är rött knäckebröd? Idag finns ju det mesta att få tag i – till och med tunt knäckebröd som görs med rödbetor. Denna skinkröra med pepparrot och smörstekt grönkål på rött knäckebröd passar perfekt att svänga ihop när man vill ha något gott tat mumsa på – eller vill ställa till med glöggmingel där man bjuder på härliga julsnittar.

Jag gör skinkröran med julskinka, men det går precis lika bra med vanlig påläggsskinka. Gärna rökt skinka som smakar lite mer. Skinkan blandar man med rivet äpple, crème fraiche och pepparrot. Jag använder Winborgs riven pepparrot på tub. Den är perfekt eftersom den håller länge. En klassiker hos oss är nämligen att jag köper färsk pepparrot som jag sedan hittar hårig längst ner i grönsakslådan när jag väl vill använda den…

Strimlad julskinkaRött knäckebröd

Julsnittar till glöggminglet

Skinkröran klickar man ut på det röda knäckebrödet och sedan toppar man med små smörstekta grönkålsblad. Det hela blir en dekorativ liten aptitretare som passar fint att servera till glögg eller ett glas öl. Låt inte röran ligga för länge på knäckebrödet – då blir det saggigt. Om du ska göra dem i förväg kan du bara förvara röran och de stekta grönkålsbladen i kylen och sedab toppa knäckebrödet när det är dags att servera.

» Här hittar du fler recept på goda aptitretare till jul

Skinkröra med pepparrot och smörstekt grönkål på rött knäckebröd

Skinkröra med pepparrot och smörstekt grönkål på rött knäckebröd

12 stycken

12 små blad av grönkål
75g julskinka
1/2 litet rött äpple
1 dl crème fraiche
1,5 msk riven pepparrot på tub
3 skivor rött knäckebröd (som delas i 4 delar vardera)

  • Skär grönkålen till små blad. Smält smör i en stekpanna och lägg ner bladen. Stek försiktigt på båda sidor på medelvärme. Lyft ur dem ur stekpanna när de mjuknat.
  • Strimla julskinka och blanda med rivet äpple, crème fraiche och pepparrot.
  • Klicka upp röran på knäckebrödsskivorna och toppa med grönkålsbladet.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.