Vattenmelonsallad med oliver, rödlök och fetaost

En god sallad med vattenmelon

Denna vattenmelonsallad med oliver, rödlök och fetaost är en av mina favoriter när det kommer till fräscha sallader att servera som ett tillbehör till grillat. Det är sällan jag äter melon, men någon gång under sommaren köper vi med en hem som både mumsas på au natural, och som används i maten.

Enkel sommarmat

Att göra denna sallad är enkelt eftersom den knappt kräver någon tillagning. Det enda man behöver göra är att rosta pumpafröna i en stekpanna med en skvätt olja och salt. Sedan tärnar man vattenmelon och hackar löken. Babyplommontomaterna halverar man och sedan blandar man allt med bitar av fetaost, kalamataoliver och sallad. Jag tar babyspenat men det går naturligtvis lika bra med exempelvis romansallad, machésallad, någon späd bladkål eller varför inte ogräset svinmålla?

Servera salladen till en bit grillat kött eller kyckling. Rör ihop en enkel sås till det hela och middagen är fixad i ett nafs. Smidigare än så blir det knappast.

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Vattenmelonsallad med oliver, rödlök och fetaost

Vattenmelonsallad med oliver, rödlök och fetaost

För: 4 personer som tillbehör

1 dl pumpafrön (+ olja & salt)
400g vattenmelon (exklusive skal)
1 rödlök
250g babyplommontomater
150g fetaost
1,5 dl svarta urkärnade kalamataoliver
150g babyspenat

  • Ha ner pumpafröna i en torr, het stekpanna och ha på en liten skvätt olja. Salta ett varv när de börjar knäppa och skrapa sedan ner pumpafröna i en skål.
  • Skär bort skalet och tärna vattenmelonen. Finhacka rödlöken. Halvera babyplommontomaterna och smula fetaosten till lite större bitar.
  • Blanda allt i en salladsstål tillsammans med oliver och babyspenat.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.