Kycklingspett med mango och halloumi samt stekt sallad

Härlig sommarmat med kyckling

Jag gillar att göra spett med blandat innehåll. Det trevligt att pillra lite med maten och så är det fint att servera. Dessutom blir det en härlig kombination när man blandar sött, salt och syrliga ingredienser. Det här receptet är enkelt att göra. Det fina är också att det går bra att förbereda. Servera till festen eller avnjut till middag – vardag som helg.

Lagas i ugn eller på grillen

Dessa kycklingspett med mango och halloumi samt stekt sallad är riktigt gott och färgglatt. Har man tillgång till en grill kan man gärna grilla spetten, annars går det precis lika bra att tillaga dem i ugn – som i det här receptet. Denna maträtt passar perfekt på sommaren, men förstås lika bra på våren och hösten. Vill man ha en sås till passar exempelvis någon av dessa 3 enkla såser med creme fraiche.

Kycklingspett med mango och halloumi samt stekt sallad

För: 4 personer

Mango och halloumispäckade kycklingspett med stekt sallad

Kycklingspett med mango och halloumi:

3 kycklingfiléer
2 mango
200g halloumi
träspett

Stekt sallad:

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 burk kidneybönor
1 liten burk majs
5 blad romansallad
1 vitlöksklyfta
1 röd lök
100g blomkål
5 stora rädisor
2 msk vit balsamvinäger
salt, peppar

1. Varva bitar av kycklingfilé, mango och halloumi på spetten. Ha inne i ugn i 225°C i cirka 30 minuter.

2. Rosta solros- och pumpafrön i med en skvätt olivolja och salt. Häll upp i en skål.

3. Skölj kidneybönorna. Skiva upp romansalladen och ha ner den, bönor och majs i skålen.

4. Hetta upp en panna med smör och pressa i vitlök. Ha ner skivad rödlök, blomkål och rädisor. Salta och peppra och ha på balsamvinäger. Fräs råkosten i cirka 5 minuter, låt den sedan svalna en aning och ha ner i skålen med det övriga.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.