Rostad mannagrynsgröt

Enkel gröt till julfrukost

Dags för julfrukost! Att göra den här gröten låter kanske mer avancerat än vad det egentligen är. Det är till och med så enkelt att vi snarare kan kalla det för ett tips än ett recept. Det här är i alla fall en av mina favoriter till jul och eftersom jag inte är överdrivet förtjust i risgrynsgröt brukar jag göra mannagrynsgröt.

Rostade mannagryn

Det hela går ut på att istället för att först ha mjölk i kastrullen när man gör gröten, är att börja med mannagrynen. Se till att kastrullen är varm och rosta sedan mannagrynen under ständig ormrörning. Man måste vara med eftersom mannagrynen är så små och snabbt kan brännas vid. Tack vare rostningen får mannagrynsgröten en nötigare och godare smak. Man måste inte äta risgrynsgröt till jul – testa denna goda mannagrynsgröt istället.

Rostad mannagrynsgröt

Rostad mannagrynsgröt

För: 1 person

2 msk mannagryn
1 nypa salt
1 nypa socker
2,25 dl mjölk

1. Värm kastrullen och ha ner mannagryn, salt och socker. Skaka runt grynen under ca 1 minuter så att de inte bränns.

2. Slå på mjölken och rör under tiden som mjölken börjar puttra. Vispa till mjölkskummet försvunnit och gröten fått en seg konsistens. Servera med socker, kanel och mjölk.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.