
God sallad som tillbehör
Som du kan se längst ner på publiceringsdatumet är detta ett av mina äldsta recept här i bloggen. Receptet, som är en enkel sallad med bönor, rödlök, majs och tomater, är lätt att svänga ihop. Det är också därför detta recept så klart fick vara med i bloggen. Personligen tycker jag att en sallad kan förgylla vilken måltid som helst. Som ett tillbehör alltså. Serverar man exempelvis en köttbit, någon kolhydrat så som potatisgratäng och en god sås, då saknas bara en sallad för att få in lite fräschör och krisp i det hela.
Denna sallad serverar vi ofta eftersom den inte kräver en massa färskvaror. Konserver är ju perfekt att ha i skafferiet och rödlök håller hur långe som helst. Det enda man behöver är småtomater, och de kan man till och med skippa om man inte har några. Löken i sin tur kan man antingen skära till tunna klyftor mellan topp och rot, eller så finhackar man den bara. Ibland är vi till och med så extravaganta att vi skär den till tunna, tunna ringar. Har du färsk persilja är det också gott att klippa lite över av. Ett gott sätt att variera det hela är att byta halva mängden balsamvinäger mot hallonvinäger. Det ger en god sötma och lite piggare syra.
Här hittar du fler recept på goda sallader att servera som tillbehör

Enkel sallad med bönor, rödlök, majs och tomater
1 frp kidneybönor (380g)
1 frp kikärtor (380g)
1 liten burk majs (198g)
1/2 röd lök
250g babytomater
1 liten vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
2 msk extra virgin olivolja
1 tsk persillade
salt, svartpeppar
- Skölj bönor och kikärtor i ett durkslag. Häll av vattnet från majsen.
- Skär rödlöken i smala klyftor mellan rot och topp. Halvera eller kvarta småtomaterna beroende på storlek.
- Pressa vitlöken och blanda med balsamvinäger, olja och kryddor.
- Blanda allt i en skål och servera.
Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

























