Pestokyckling med läcker frö- och bönsallad

Vad sägs om ett toppenrecept till veckans matlagning? Vi lagar ofta mer mat än vad som går åt och kompletterar sedan under veckans dagar med olika tillbehör. Köttet kan varieras, smaksättning kan adderas och extra ingredienser kan lätt läggas till. Hur smidigt som helst!

Lätt och gott vardagsrecept

Det här receptet är enkelt att laga och innehåller massor av goda smaker och konsistenser. Är man inte sugen på just kycklingfilé kan man lika gärna göra järpar, vegetariska biffar eller ta lax istället.

Som ni ser står det några flaskor öl och ser mumsiga ut på bilden. Vad vill jag ha sagt med det? Ja, den här rätten är lika toppen till helgen med alla sina goda tillbehör.

Pestokyckling med läcker frö- och bönsallad

För: 4 personer

Pestokyckling med läcker frö- och bönsallad

Pestokyckling:

1 kg kycklinglår (filé)
1,5 dl pesto
salt, peppar, vitlökspulver, chiliflagor

Frö- och bönsallad:

1 dl solrosfrön
200g champinjoner
70g rädisor (1 strut)
150g haricots verts
1 burk kidneybönor (2 dl)
250g cocktailtomater
70g rucola
salt, peppar

Chutneysås:

2 dl gräddfil
1/2 dl chutney
salt, peppar

Tillbehör:

200g halloumi (1 pkt)
balsamico

1. Tina kycklingen om den är fryst och låt skinnet sitta kvar. Krydda båda sidorna. Ringla smör i en ugnsfast form och lägg ner kycklingen med skinnsidan uppåt. Klicka ut ca 1 msk pesto per kyckling och täck hela ovansidan med det. Ställ in i 225° i ca 25-30 minuter.

2. Hetta upp en panna med en skvätt olja. Ha ner solrosfröna och rosta dem gyllenbruna tillsammans med lite salt. Blanda ihop med sköljd rucola, cocktailtomater och kidneybönor.

3. Fräs upp ordentligt med smör i pannan och ha ner delade rädisor, champinjoner och bönor. Krydda och stek under omrörning ca 5 minuter. Blanda sedan ihop med rester av salladen.

4. Rör ihop gräddfil och chutney tillsammans med kryddor.

5. Skiva halloumin och stek på hög värme.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.