Krämig pasta med lök, bacon och soltorkade tomater

Enkel pasta till middag

Riktigt enkla middagar på vardagarna är det bästa jag vet. Du vet sån där mat som svängs ihop i en handvändning och som inte kräver massor av ingredienser. Med det sagt ska ni inte tro att jag bara lagar enkelt. Nej, jag tycker jag lika mycket om att låta middagen få ta tid och laga den i godan ro, utan stress och press. Men just i veckorna, när man kanske har jobbat länge, är lite trött, då får de enkla middagsrätterna åta fram som ett ess ur rockärmen.

Detta recept på krämig pasta med lök, bacon och soltorkade tomater är ett riktigt enkelt recept. Till den behöver man bacon, lök, paprika och soltorkade tomater. På med en skvätt vitt och grädde, lite salt och peppar. Sedan är det bara att koka valfri pasta och toppa med färsk tomat och riven parmesanost.

Vilken pasta ska man ta?

Till denna rätt kan man ta vilken sorts pasta man vill – både spaghetti och kortare varianter går bra. Jag har alltid ett gäng olika pastasorter på lager i skafferiet, och till denna rätt tar jag en sort som heter fusilloni. Det är som en lite större modell av pastaskruvar. Prova att googla fusilloni så ser du hur den ser ut.

» Här hittar du fler goda pastarätter

Krämig pasta med lök, bacon och soltorkade tomater

Krämig pasta med lök, bacon och soltorkade tomater

För: 4 personer

2 paket bacon
1 stor gul lök (stek tillsammans)
1 röd paprika
10 bitar soltorkade tomater i olja
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt, peppar
400g pasta (ex, fusilloni)
1 tomater
riven parmesanost

  • Skär baconet till mindre bitar och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och ha ner baconet. Ha ner löken efter en minut och stek sedan allt tills det början få yta.
  • Kärna ur och hacka paprika och ha ner i pannan med bacon och lök. Stek tills paprikan mjuknat och baconet och löken fått yta.
  • Strimla de soltorkade tomaterna och ha ner i pannan tillsammans med vitt vin. Låt vinet fräsa i en minut och slå sedan på vispgrädde. Låt grädden puttra ihop med det övriga i några minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med färsk, hackad tomat, riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.