Frisk och härlig dessert
Så hade man lagat sin livs första pannacotta. Om jag ska vara ärlig så var jag faktiskt lite nervös. Varför? Jo runt nyårshelgen så skulle sambon laga sin först pannacotta, och tyvärr gick den inte att äta utan en betongborr… Alltså var jag nervös att min pannacotta skulle gå samma öde till mötes, men även att den skulle bli för lös förstås.
Pannacotta med syltsocker
Istället för att göra den med gelatin fick det bli gelésocker då det verkade både smidigare och snabbare – bara att röra ihop och låta svalna. Vit choklad är något av det bästa jag vet och i kombination med syrligheten ifrån citrusfrukterna blev det en jättegod avslutning på en festlig middag.
Pannacotta med blodapelsin och vit choklad
1 citron
2 blodapelsiner
2,5 dl gelésocker
4,5 dl vispgrädde (40%)
100g vit choklad
0,5 dl vispgrädde (40%)
1. Finriv 1 tsk apelsinskal och 1 tsk citronskal. Ha ner detta i en kastrull och pressa sedan i saften från citronen och den ena apelsinen. Ha ner gelésocker i kastrullen och slå sedan på grädden.
2. Ställ kastrullen på en platta och värm på. Låt det småputtra under omrörning i ca 1 minut. Slå upp i skålar och ställ kallt minst 2 timmar.
3. Bryt den vita chokladen till mindre bitar och ha ner dessa samt grädde i en kastrull. Smält chokladen under omrörning så att den blandar sig med grädden. Skeda ut chokladen på den nu stelnade pannacottan. Ställ svalt ytterligare 30 minuter.
4. Filéa den sista blodapelsinen och dekorera med fruktkött på toppen av pannacottan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Följde receptet till 100% men den skar sig ändå. Varför?
Hej Maria.
Det kan bero på syran från citrusfrukterna, för hög värme eller för magra mejeriprodukter. Det är viktigt att man använder riktig grädde utan karragenan. Man kan också addera lite mjöl för att det inte ska skära sig.
Mvh
Madeleine
Hej!
Är det gelesocker eller syltsocker du använt i pannacotta med blodapelsin? Det står olika i receptet och i texten innan.
Mvh Helena
Hej Helena.
Det ska vara gelésocker.
Mvh
Madeleine
Så läckert. Kan äta vit choklad till frukost :)
Mmm jag med. Tycker det är taskigt att den egentligen inte borde få kallas choklad :)