Pannacotta med blodapelsin och vit choklad

Frisk och härlig dessert

Så hade man lagat sin livs första pannacotta. Om jag ska vara ärlig så var jag faktiskt lite nervös. Varför? Jo runt nyårshelgen så skulle sambon laga sin först pannacotta, och tyvärr gick den inte att äta uta en betongborr… Alltså var jag nervös att min pannacotta skulle gå samma öde till mötes, men även att den skulle bli för lös förstås.

Pannacotta med syltsocker

Istället för att göra den med gelatin fick det bli syltsocker då det verkade både smidigare och snabbare – bara att röra ihop och låta svalna. Vit choklad är något av det bästa jag vet och i kombination med syrligheten ifrån citrusfrukterna blev det en jättegod avslutning på en festlig middag.

Pannacotta med blodapelsin och vit choklad

För: 4-6 personer

Citruspannacotta med vit choklad

1 citron
2 blodapelsiner
2,5 dl gelésocker
4,5 dl vispgrädde

100g vit choklad
0,5 dl vispgrädde

1. Riv 1 tsk apelsinskal och 1 tsk citronskal. Ha ner detta i en kastrull och pressa sedan i saften ifrån båda frukterna (spara en apelsin). Ha ner gelésocker i kastrullen och slå sedan på grädden.

2. Ställ kastrullen på en platta och hetta upp. Låt puttra under omrörning i ca 1 minut. Slå upp i skålar och ställ kallt minst 2 timmar.

3. Bryt den vita chokladen till mindre bitar och ha ner dessa samt grädde i en kastrull. Smält chokladen under omrörning så att den blandar sig med grädden. Skeda ut chokladen på den nu stelnade pannacottan. Ställ svalt ytterligare 30 minuter.

4. Filéa den sista blodapelsinen och dekorera med fruktkött på toppen av pannacottan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.