Krämiga matjesmedaljer

Recept på matjessnittar

Påsk kan man fira på olika vis. En del samlar familjen och äter sill, ägg och potatis. Andra ställer till med fest, bjuder över vännerna och grillar lamm eller kyckling. Jag tycker att man ska ta alla tillfällen i akt att fira – och med dessa enkla snittar kan man lätt sätta piff på det hela. Goda påskrecept hittar du här.

Till glöggmingel, midsommar eller påsk

De här små aptitretarna är enkla att göra och passar lika bra till midsommar med ett glas bubbel, till jul med ett glas varm glögg, till påsk som förtugg innan maten eller som del en påskbuffé. Ni ser – tänk vad trevligt det kan bli utan extra besvär. Hacka matjessill och lök, rör ihop med creme fraiche. Enklare än så blir det knappast. Bottnarna till bräden kan man skära i roliga formar – fyrkanter, trianglar eller cirklar med hjälp av ett glas eller en stans.

» Tre ytterligare recept på snittar med sill finns här

Goda snittar med Matjessill

Ca 25-30 stycken

Skära brödcirklar

1 burk matjesill
1/2 röd lök
1 msk färsk persilja
1 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
några skivor mörkt bröd (ex Rallarhalvor)
salt, peppar

1. Hacka sill, rödlök och persilja. Blanda ihop med kryddor, majonäs och creme fraiche.

2. Skär brödet till ca 3-5 centimeter stora rundlar. För perfekta rundlar, använd förslagsvis ett doseringsmått för drinkar.

3. Klicka ut röran på brödbitarna och dekorera med en persiljekvist.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.