Vit fisk blir spröd och god när den ångkokas. I kombination med kapris och och fräscha grönsaker blir detta en jättegod smakkombo. Ångkokar man behåller mn dessutom många näringsämnen som i normala fall försvinner ut i vattnet. Det blir alltså en win win.

Fisk:
2 filéer med vit fisk (ex. pangasius)
1 dl räkor (skalad mängd)
salt, peppar, oregano, dill

Sås:
1 tsk olivolja
4 msk kapris
1 dl matlagningsgrädde
2 msk creme fraiche (15%)
salt, peppar

Grönsaker:
2 morötter
1 dl blomkål
1 dl broccolibuketter
1/3 grönt apple
15 sockerärtor

1. Skala räkorna och lägg dem mitt på fisken och rulla fisken runt. Fäst ihop med tandpetare. Lägg ner rullarna i en ångkokstillsats och ångkoka under lock i ca 15 minuter.

2. Fräs kaprisen i olivolja. Häll på lite spad ifrån kaprisen när det börjar bli torrt i pannan. Klicka i creme fraiche och häll på grädde. Smaka av med kryddor och låt puttra på svag värme ca 10 minuter.

3. Dela broccoli och blomkål till mindre buketter. Skiva moroten till mynt. Skiva äpple tunnt. Stek broccoli, blomkål och morot på hög värme i ca 5 minuter. Blomkålen ska gärna få lite brunaktig färg på kanterna. Lägg i äpple och sockerärtor på slutet.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.