Vad kan man laga av köttfärs?

Vad kan man laga av köttfärs?

Det är dags att sätta igång med middagen och du är sugen på något med köttfärs. Vad kan man laga av köttfärs? Ja, det är en fråga många funderar över när inspirationen tryter. Man står där i matbutiken med ett paket köttfärs i handen. Man är sugen på något med köttfärs, men man vet inte vad man ska laga. Ja, ibland är behöver man lite hjälp på traven med inspiration till middagsmaten.

Det går trots allt att laga många goda rätter av köttfärs. Varför inte laga klassikerna köttbullar, järpar eller pannbiff, hamburgare, en god paj med köttfärs, en saftig köttfärslimpa eller en mustig köttfärssås till pastan.

12 enkla recept med köttfärs

Nedan hittar du 12 enkla recept med köttfärs. I recepten står det angivet om det ska vara nötfärs, fläskfärs eller blandfärs. Självklart kan man också välja själv vilket man ska laga maträtten med. Nötfärs är den torraste av dem alla som innehåller minst fett. Nötfärs är perfekt till hamburgare och paj. Fläskfärsen är fetast, medan blandfärs är ett bra mellanting. Jag väljer oftast fläskfärs när det ska vara en rätt specifikt med fläskkött. Annars tar jag blandfärs. Blandfärs passar fint till både färsbiffar och köttbullar. Vill man ha det lite lyxigare väljer man kalvfärs eller lammfärs. För en vildare touch är älgfärs ett säkert kort.

» Ännu fler recept med köttfärs hittar du här

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.